Minor St.Joost

  / Leave a comment

images

Voor de minor op het St. Joost heeft 3Dportal de digitale ondersteuning gedaan. Het leertraject gaat om de studenten meer wijs te maken op het gebied van digitaliseren van objecten en/of een idee en vervolgens de mogelijkheden (en onmogelijkheden) te schetsen aan de hand van het bestand. Vooral scannen op locatie was een belangrijk onderdeel van de dag.Over het St. Joost:

AKV

Professeur Directeur Gérard van Dinther startte op 1 oktober 1812 zijn eerste les aan de Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture in ’s-Hertogenbosch. Dit was de start van de kunstacademie die nu AKV|St.Joost heet.

St.Joost

Hoewel de eerste tekenschool in Breda al stamt uit 1825, werd de basis voor het voormalige St.Joost pas in 1945 gelegd. Toen werd de Vrije school van Beeldende Kunst werd opgericht door de kunstenaars Dio Rovers, Gerrit de Morée en Niel Steenbergen.

Door de fusie in 2004 tussen Hogeschool Brabant en Hogeschool ‘s-Hertogenbosch werden AKV (Akademie voor Kunst en Vormgeving ’s-Hertogenbosch) en St.Joost (de kunstacademie in Breda) één. Zo werd AKV|St.Joost onderdeel van Avans Hogeschool.

Comments are closed.