Workshop 3D Basisschool

  / Leave a comment

1

De kunstbalie in Tilburg en 3Dportal werken samen hard aan een leerzaam en leuke workshop voor basisscholen. De eerste pilot 3D print-workshop was een succes!

 Op 14 november vond de allereerste 3D printworkshop plaats op Basisschool de Blokkendoos in Loon op Zand. De leerlingen van groep 7 van meneer Bert maakten kennis met 3D printen via inspirerende voorbeelden van 3D kunstenaars en designers. Zelf ontwierpen de kinderen voorafgaand aan de workshop een ‘klasse-mascotte’, een tekening uit 1 lijn, en deze mascotte werd tijdens de workshop in de klas uitgeprint. De workshop werd mede ontwikkeld en gegeven door de workshop docenten van 3D portal , zij werken in het dagelijks leven met alle soortden 3D techniek, en helpen kunstenaars en ontwerpers in het verwezenlijken van hun ontwerpen en kunstwerken. De workshop 3D printen duurt 1 tot 1,5 uur  en is  geschikt voor de bovenbouw. Binnenkort is de workshop beschikbaar in het vrije aanbod van Kunstbalie. Vanaf 2014-2015 wordt de workshop ingezet in het keuzemenu, discipline Mediakunst.

 Over Kunstbalie

www.kunstbalie.nl

Kunstbalie wil de cultuureducatie binnen het onderwijs versterken binnen de provincie Noord-Brabant. Voor kinderen kan het contact met kunstenaars en hun werk een scala aan nieuwe ideeën, gezichtspunten en mogelijkheden blootleggen. Want jonge kinderen onderzoeken dagelijks hun omgeving en geven daaraan op verschillende manieren betekenis. Kunstbalie maakt het mogelijk dat kinderen de kunsten actief, receptief én reflectief beleven.  Ruim 500 scholen in Noord-Brabant maken gebruik van het kunst aanbod van Kunstbalie.

Comments are closed.